Brokolice s vejci na mozeček

brokolice s vejci jako na mozeček na talířiOblíbeným pokrmem mé tchýně byla brokolice s vejci na mozeček. Protože tento zeleninový pokrm je velmi zdravý a málo kalorický, a tchýně si v podobných jídlech velmi libovala, měla tchýně pěknou štíhlou postavu až do konce života bez jakéhokoliv cvičení.
Když vidím spousty brokolice v obchodě za příznivou cenu, hned mi to tchýni připomene a snažím se, aby brokolice s vejci byla taky u nás doma na talíři.

Co na to: 500g brokolice, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 4 vejce.

Jak na to: Do velkého hrnce s vařící se osolenou vodou vložím na menší kusy rozkrájenou omytou brokolici. Vařím po dobu 5 minut, pak scedím a okamžitě několikrát propláchnu studenou vodou, aby si brokolice uchovala svěží zelenou barvu.
Mezitím, co se brokolice vaří, rozpálím olej na větší pánvi, a na oleji osmažím najemno nakrájenou cibuli dorůžova. Uvařenou chladnou brokolici pokrájím na menší kousky, osolím, opepřím a spolu s cibulí dusím na pánvi přibližně 10 minut. Poté zaliju brokolici čerstvými vejci, promíchám, a až vejce ztuhnou, je hotovo.

Je zajímavé, že brokolice s vejci jako na mozeček se tak často u nás nevaří. Přitom chutná podobně jako vařený květák upravený jako na mozeček a někomu možná bude chutnat i víc.
Z množství připravím 3 porce k večeři, vhodnou přílohou je pečivo s celozrnnou moukou.
Nechte si chutnat! Vaše

1 porce=1/3: 1037kJ, 273kcal, 9.5g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé, Zdravá výživa, Zeleninové pokrmy se štítky Bezmasé, Brokolice, Zeleninové pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>