brokolicový salát naservírovaný v misce a doplněný půlkou rajčete

salát naservírovaný v misce a doplněný půlkou rajčeteBrokolicový salát s bulgurem mi moc chutná. Když je brokolice správně uvařena, má salát lákavý vzhled i chuť. Protože bulgur je tvořen hlavně sacharidy, je třeba tuto sytou potravinu s nižším glykemickým indexem doplnit zeleninou.

Postup: Uvařím menší brokolici 5 min ve slané vodě, pak ji z horké vody vyjmu a okamžitě ochladím v ledové vodě, aby zůstala pěkně zelená. Zároveň s tím zvlášť uvařím celozrnný bulgur. Na 1/2 hrnku promytého bulguru v hrnci naliju hrnek vody, přidám sůl a vařím zhruba 15 minut, občas promíchám, aby se bulgur nepřichytil. Uvařený bulgur zakápnu olivovým olejem, přidám čtvrt lžičky mletého pepře, worcestrovou omáčku a promíchám. Růžičky vařené brokolice rozkrájím. Pak k brokolici vmíchám teplý uvařený bulgur. Salát rozdělím do talířů a na povrchu posypu strouhaným sýrem. Okamžitě nesu na stůl. Je to mňamka.

Ingredience: 1 menší brokolice (500g), 1/2 hrnku celozrnného bulguru (130g), půl lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžíce worčestru, 100g strouhaného eidamu s tučností 20 procent.

Brokolicový salát s bulgurem může být rychlou bezmasou večeří či obědem pro 4 osoby.
Dobrou chuť! Vaše

1 porce=1/4: 859kJ, 205kcal, 26.1g sacharidů