Brokolicový salát s bulgurem

salát naservírovaný v misce a doplněný půlkou rajčeteBrokolicový salát s bulgurem mi moc chutná. Když je brokolice správně uvařena, má salát lákavý vzhled i chuť. Protože bulgur je tvořen hlavně sacharidy, je třeba tuto sytou potravinu s nižším glykemickým indexem doplnit zeleninou.

Postup: Uvařím menší brokolici 5 min ve slané vodě, pak ji z horké vody vyjmu a okamžitě ochladím v ledové vodě, aby zůstala pěkně zelená. Zároveň s tím zvlášť uvařím celozrnný bulgur. Na hrnek bulguru v hrnci naliju 2 hrnky vody, přidám sůl a vařím zhruba 15 minut, občas promíchám, aby se bulgur nepřichytil. Uvařený bulgur zakápnu olivovým olejem, přidám čtvrt lžičky mletého pepře, worcestrovou omáčku a promíchám. Růžičky vařené brokolice rozkrájím. Pak k brokolici vmíchám teplý uvařený bulgur. Salát rozdělím do talířů a na povrchu posypu strouhaným sýrem. Okamžitě nesu na stůl. Je to mňamka.

Ingredience: 1 menší brokolice (500g), 1 hrnek celozrnného bulguru, půl lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžíce worčestru, 100g strouhaného eidamu s tučností 20 procent.

Brokolicový salát s bulgurem může být rychlou bezmasou večeří či obědem pro 4 osoby.
Dobrou chuť! Vaše

1 porce=1/4: 1196kJ, 285kcal, 43.1g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé, Saláty, Zeleninové pokrmy se štítky Bezmasé, Brokolice, Bulgur, Saláty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>