Červená řepa jako jednoduchá večeře

plátky vařené červená řepy se krémovým sýrem

To, že je červená řepa zdravá, ví dnes už asi každý, i když ne každý ji má rád.
Taky jíte často červenou řepu, abyste tělu zajistili přísun antioxidantů a zbavili tělo škodlivých toxinů?
Červená řepa je mi ze zdravotních důvodů doporučována od všech známých, a tak zkouším různé variace řepy čerstvé i vařené. Zde vám předkládám tu nejjednodušší a zdravou.

Postup: Uvařím řepu v osolené vodě tak, aby nebyla rozměklá, ale dobrá na skus. Ještě teplou řepu oloupu, nakrájím na kolečka a ozdobím růžičkami ze žervé (40-50g).

Ingredience: 1 červená řepa cca 200g, 50g čerstvého krémového sýra žervé, bylinky na ozdobu.

Teplá a zdravá večeře je hotova. Červená řepa jako teplé kousky s namazaným žervé spolu s kouskem celozrnného pečiva je lahodná a chutná. Dávka pro jednu osobu.
S pozdravem Vaše

1 porce=: 802kJ, 191kcal, 22g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé, Zeleninové pokrmy se štítky Bezmasé, Zeleninové pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>