Čokoládová nutela z avokáda

Avokádová čokoláda připravená bez cukruNutela z avokáda, nebo chcete-li čokoláda, to je prima objev. Recept na ni se objevil poměrně nedávno, v souvislosti se stále častějším využíváním zdravého avokáda v kuchyni. Avokádová hmota slouží v tomto případě jako tuková složka pro výrobu krémové čokolády, která je zdravá, protože obsahuje omega mastné kyseliny obsažené v avokádu. Kakao je zároveň zdrojem flavonoidů, které mají antioxidační účinky a přispívají pocitu dobré nálady.
Nutela z avokáda se běžně připravuje s cukrem, ale já jsem ji několikrát vyzkoušela s přídavkem sladidla a moc jsem si pochutnala. Jakmile si na ozdobu svátečního stolu avokádo koupím, zase si avokádovou čokoládu udělám. Jak na to?

Postup: Zralé avokádo rozpůlím a přímo v misce ze slupky nožem nakrájím. Kostičky avokáda vyklopím do mixéru, přidám kakaový prášek, umělé sladidlo a trochu rumu (nemusí být).
Za pár vteřin mixování získám voňavou čokoládovou hmotu, která je dobrou pochoutkou nebo vhodným krémem pro potření dortu nebo zákusků.

Suroviny: 1 zralé avokádo, 3 lžíce kakaa, 2 lžičky sladidla, 1 až 2 lžičky rumu.

Věřím, že vám nutela z avokáda taky zachutná, pokud jste milovníky čokolády a všeho kakaového, tak jako já. A toto množství stačí pro dva! Podle výživových tvrzení se glykemický index avokáda rovná nule.
Tak dobrou chuť a dejte vědět, jak vám chutnala! Vaše     

1 porce=1/2: 1134kJ, 271kcal, 15g sacharidů

 

Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Sladkosti bez cukru se štítky Avokádo, Sladkosti bez cukru, Speciality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>