Čokoládový dezert z ricotty

Dezert v poháru ozdobený ovocemMoje oblíbená a rychlá čokoládová pochoutka je čokoládový dezert z ricotty. Jeho příprava je rychlá a téměř bezpracná. A dá se připravit i se sladidlem.
Dezert z ricotty má bombastickou chuť a jeho nutriční hodnota je vzhledem k obsahu sacharidů a bílkovin uspokojivá.

Suroviny: 200g syrovátkového sýra ricotta, 150g bílého jogurtu (tučnost 3,5%), 4 lžičky práškového kakaa, 2 lžičky sladidla.

Postup: Všechny ingredience smíchám a důkladně prošlehám. Hotový krém rozdělím do dvou pohárků a dám vychladit do ledničky. Na ozdobu se hodí troška sezonního čerstvého ovoce.

Čokoládový dezert z ricotty nadchne každého milovníka čokoládových dobrot. Téměř neobsahuje sacharidy a má nízký GI. Uvedené množství je na přípravu dvou porcí krému.
Přeji moc dobrou chuť! Vaše

1 porce=1/2: 950kJ, 218kcal, 12g sacharidů 10g bílkovin
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Dezerty, Sladkosti bez cukru se štítky Dezerty, Ricotta, Sladkosti bez cukru. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>