Čokoládový dezert z ricotty

Dezert v poháru ozdobený ovocemMoje oblíbená a rychlá čokoládová pochoutka je čokoládový dezert z ricotty. Jeho příprava je rychlá a téměř bezpracná. A dá se připravit i se sladidlem.
Dezert z ricotty má bombastickou chuť a jeho nutriční hodnota je vzhledem k obsahu sacharidů a bílkovin uspokojivá.

Suroviny: 200g syrovátkového sýra ricotta, 150g bílého jogurtu (tučnost 3,5%), 4 lžičky práškového kakaa, 2 lžičky sladidla.

Postup: Všechny ingredience smíchám a důkladně prošlehám. Hotový krém rozdělím do dvou pohárků a dám vychladit do ledničky. Na ozdobu se hodí troška sezonního čerstvého ovoce.

Čokoládový dezert z ricotty nadchne každého milovníka čokoládových dobrot. Téměř neobsahuje sacharidy a má nízký GI. Uvedené množství je na přípravu dvou porcí krému.
Přeji moc dobrou chuť! Vaše

1 porce=1/2: 950kJ, 218kcal, 12g sacharidů 10g bílkovin
Příspěvek byl publikován v rubrice Dezerty, Sladkosti bez cukru se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *