Drožďová pomazánka namazaná na čerstvý chléb

Drožďová pomazánka namazaná na čerstvý chlébV poslední době mě trápí problémy s nehty na rukou. Po použití jakéhosi laku se mi nehty na rukou začaly rozdvojovat a silně lámat. Co teď? Vzpomněla jsem si na klasickou starou a dobrou pomazánku z kvasnic. V mém mládí se drožďová pomazánka doma dělala často. Hlavně proto, že je to vitamínová bomba, plná vitamínu B, a že je mimo jiné velmi levná. Teď by mi mohla pomoci!
Nakoupila jsem kvasnice a dala se do přípravy pomazánky k večeři. Drožďová pomazánka byla hotova do 15 minut a snědena taky hned.

Jak na to: Na lžíci rozpáleného oleje na pánvi jsem vhodila najemno pokrájenou cibuli a osmažila jsem ji do růžova. Během toho jsem vybalila kvasnice a do hrnku rozbila 3 celá vejce. Na lehce osmaženou cibulkujsem do pánve nadrobila droždí a za občasného promíchávání při mírné teplotě jsem počkala, až se droždí úplně rozpustí. Do světlého kvasnicového krému jsem vsypala lžičku mleté papriky a špetku mletého pepře. Vše jsem promíchala a opatrně přidala osolená vejce. Poté jsem nejprve v droždí rozmíchala vaječné bílky a nakonec i žloutky. Dále jsem postupovala jako u míchaných vajec. Počkala jsem, až směs začala tuhnout. Pak jsem pánev odstavila, vmíchala lžičku obyčejné hořčice a pomazánka byla hotova.

Co na to: 1 lžíce oleje, 1 menší cibule, 2 balíčky droždí (80g), ½ lžičky mleté sladké papriky, ½ lžičky mletého pepře, ½ lžičky soli, 3 vejce, 1 lžička plnotučné hořčice.

Nejlepší je drožďová pomazánka teplá, namazaná na krajíc čerstvého chleba. Ale pomazánka je chutná i studená. Dávka stačí na 3 krajíce chleba, tedy pro 3 jedlíky. A já si ji teď dělám aspoň jednou za měsíc. Příznivý vliv B vitamínu už se začíná projevovat!
Vitamín B je prospěšný i v boji proti stresům! Vaše
[button size=medium color=orange url=http://diatips.cz/pecivo-jako-priloha]1 porce=1/3: 667kJ, 159kcal, 7.6g sacharidů[/button]