je to jablečný puding bez cukru

je to jablečný puding bez cukruV neděli ráda dělám štrůdl z listového těsta, který plním strouhanými jablky bez cukru.
Taky se vám stává, že vám zbude trocha nastrouhaných jablek po přípravě štrůdlu? A nebo že nevíte, co s několika jablky, která už mají to nejlepší za sebou a je potřeba je rychle spotřebovat? Já si vždycky udělám jablkový dezert. A pokud do něho přidám místo cukru sladidlo, nemusím se bát, že bude mít jablkový dezert cukrů moc.

Co na to: 2 středně velká jablka nebo 250 g strouhaných jablek, 1 lžíce sladidla, 1 pudingový prášek (37 g, s vanilkovou nebo ovocnou příchutí), lístky meduňky nebo pražené mandlové lupínky na ozdobu.

Jak na to:  Dvě středně velká jablka oloupu a nastrouhám na hrubém struhadle. Potom je přemístím do menšího kastrolu, zaliju 1/8 l vody a jen zlehka povařím (asi 5 minut). Osladím lžící sladidla nebo cukru.
Mezitím v 1/4 l vody rozkvedlám pudingový prášek, který pak vleju k jablkám. Za stálého míchání povařím asi 3 minuty a teplou směs rozdělím do 3 misek nebo pohárků. Nechám vychladit a ozdobím lístky meduňky nebo posypkou z opražených mandlových lupínků.

Jablkový dezert je rychle připraven, ale i rychle snězen. Na jeho přípravu není potřeba rozsáhlý seznam potravin a naše tradiční domácí ovoce můžete spotřebovat, i když už koncem zimy nebo na jaře není vzhledově zcela dokonalé. Uvařený jablečný puding se vejde do tří pohárků nebo misek, které před naplněním vypláchněte studenou vodou. Uvařený se sladidlem chutná mně i jiným. Přeji vám dobrou chuť!

[button size=medium color=tan url=http://diatips.cz/energeticky-prijem]1 porce=1/3: 314kJ, 75kcal, 17.3g sacharidů[/button]