Kuřecí maso je dnes na denním pořádku ve většině kuchyní veřejného stravování i v domácnostech. Ale co vařit, když je chuť na smetanovou omáčku s jemným masem? Udělejte kuřecí nudličky na karí! Lze na to využít i odřezky kuřecího masa nebo maso na kuřecí řízky, které se rozpadá a nedrží pohromadě. Navíc jsou kuřecí nudličky na karí snadno poživatelné a mají příchuť Orientu.
Co na to: 500 g kuřecích prs, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžičky koření karí, 1 lžička soli, 1 lžička worčestrové omáčky, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml nízkotučné kysané smetany.
Jak na to: Kuřecí maso nakrájím na nudličky, pokapu olivovým olejem, přidám koření karí a promíchám. V ledničce nechám zaležet přes noc.
Pak maso vložím na rozpálenou pánev, opeču ze všech stran do červena, přidám lžičku soli a lžičku worčestrové omáčky. Potom maso posypu hladkou moukou a krátce opeču. Nakonec podleju asi 200 ml vody a přidám nízkotučnou kysanou smetanu. Povařím 20 minut za občasného zamíchání a servíruji s rýží nebo s těstovinami.
Kuřecí nudličky přijdou vhod, když už se pečené kuřecí maso omrzí a když je chuť na dobrou omáčku. Je to dávka pro 3 až 4 osoby.
Přeji dobrou chuť!