Kuřecí prsa s kurkumou

kuřecí prsa s kurkumou s rýžíNeteř Katy mi dovezla kvalitní kurkumu z pobytu v Indonésii. Byl to praktický dárek. Když mám k dispozici kuřecí prsa, udělám z nich jednoduchý a rychlý pokrm kuřecí prsa s kurkumou. Na jeho přípravu stačí mít jen málo ingrediencí a hlavně kurkumu.
Kurkuma se u nás používá již od té doby, co je známé karí koření (curry). Kurkuma je totiž v této kořenící směsi obsažena. V poslední době je známa pro své pozitivní účinky na zdraví jako antioxidant a jako látka s kognitivními účinky na mozek.
Díky naložení v kysané smetaně jsou kuřecí prsa s kurkumou krásně měkká a rychle hotová.

opékání masa s kurkumou na pánviPříprava: Nakrájené maso opepřím, a bez naklepávání vložím do 15%ní zakysané smetany. V uzavíratelné nádobě nechám v chladničce 2-3 dny. Pak maso rozložím na pánev s rozpáleným olejem, posypu z jedné strany kurkumou a osolím. Po 5 min opékání prsa otočím a okořením i z druhé strany. Poté přiliju trochu vody se zbytkem smetany a ještě peču 3-5 min z každé strany.

Suroviny: 400 g masa z kuřecích prs, 150g zakysané smetany (15% tuku), 1 lžička soli, půl lžičky mletého pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce oleje.

Kuřecí prsa s kurkumou jsou měkká jako dort, přitom uvnitř krásně růžová a šťavnatá. Tato varianta přípravy drůbežího masa je dietní a snadná. Podobně lze připravit i prsa krůtí. Z uvedeného množství surovin jsou 3-4 porce masa. Jako příloha je dobrá rýže.
Věděli jste, že s kurkumou se dá připravit i káva?
Vaše

1 porce=1/4: 714kJ, 171kcal, 1.7g sacharidů
Příspěvek byl publikován v rubrice Masité pokrmy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *