plátky kuřecí rolády na talíři

 kuřecí roláda krájená na plátky na talířiJednou jsem ji zkusila a od té doby ji peču docela často. Tato kuřecí roláda totiž moc práce nedá, na talíři vypadá efektně a obsahuje samé zdravé nekalorické suroviny. Jedinou tučnou surovinou je libová slanina, její plátky se krásně vypečou a způsobí, že kuřecí maso není vůbec suché.
Také na chlebíčky se dá kuřecí roláda využít, stačí jen plátky bagety potřít tence máslem a pak poklást kouskem ledového nebo hlávkového salátu a plátkem rolády.

Co na to: 1 kg kuřecích prs, 140g krájené libové slaniny (10 tenkých plátků), 2 vejce, 150g sýra eidam (30% tuku), půlka zeleninové papriky, 2 lžičky soli, půl lžičky mletého pepře, případně kousek zelené části pórku.

Jak na to: Kuřecí prsa rozříznu naplocho a naklepu na tenké pláty. Osolím a opepřím a nechám odležet. Potom nastrouhám eidam na hrubém struhadle, smíchám se syrovými vejci a podle možností do směsi vmíchám nakrájený pórek.
Potom formu na srnčí hřbet vyložím pečícím papírem, ode dna formy napříč rozložím plátky libové slaniny tak, aby po obou stranách konce plátků přečuhovaly boky formy. Na slaninu rozložím obdobným způsobem plátky kuřecího masa. Pak do středu formy lžičkou nakladu polovinu sýrové směsi, na ni dám na kostičky nakrájenou červenou nebo zelenou papriku a přikryju ji druhou polovinou sýra s vejci. Konce plátků přečnívajícího kuřecího masa přehnu přes sebe na střed formy, stejně i plátky slaniny.
Naplněnou formu vložím do předehřáté trouby a při teplotě 200oC peču 60 minut. Vychladlou ztuhlou roládu je možné krájet na tenké plátky. Z uvedeného množství vyjde zhruba 24 plátků, asi 3 plátky rolády stačí pro jednu osobu k obědu s přílohou.

Kuřecí roláda vás jistě zaujme svou jemnou a vytříbenou chutí a efektní kombinací všech použitých surovin. Nechte si chutnat!
Vaše
1 porce= 3 plátky – 1/8: 1006kJ, 239kcal, 1.7g sacharidů