Kuřecí stehna pečená v zelí

kuřecí stehna pečená v zelí na talíři, posypaná kořenímKysané zelí používám často a v různých obměnách. Nejen jako přílohu jako vepřo knedlo zelo, ale i na saláty, náplně do pečiva, do těsta. Výborné jsou kuřecí čtvrtky nebo kuřecí stehna pečená v zelí.
Většinou se v každé domácnosti nejčastěji kuřecí stehna pečou nebo grilují jen tak s kořením. Tato úprava s kysaným zelím je jiná, protože upečená stehna jsou velmi šťavnatá. Způsobuje to zdravé kysané zelí, ze kterého kyselou šťávu vymačkám a zelí podle chuti trochu přisladím.

Kuřecí stehna s houbami na pekáčiPostup: Kuřecí stehna posypu grilovacím kořením a rychle z obou stran opeču na lžíci oleje na pánvi. Pak je vyjmu na talíř, osolím, pokud koření již sůl neobsahovalo, a na téže pánvi opeču najemno nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Opečenou cibuli a česnek vložím na pekáč, na to rozložím orestovaná kuřecí stehna. Vše posypu krájenými sušenými houbami, předtím namočenými ve vodě a nakonec obsah pekáče pokryju vymačkaným kysaným Kuřecí stehna na pekáči v zelizelím (sáček 500g), které jsem předtím trochu osladila 2 lžičkami sladidla na vaření.
Pekáč uzavřu a vložím do trouby vyhřáté zhruba na 200o Celsia. Po půl hodině pečení víko odstraním, kuřecí stehna vyjmu ze dna pekáče a nechám ležet na povrchu zelí. Poliju je půl hrnkem vody, zbytek zelí tím z povrchu stehen smyju a dopékám dozlatova zhruba dalších 30 minut.

Suroviny: 4 kusy kuřecích stehen (1kg), grilovací koření, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst sušených hub, 1 balíček kysaného zelí (500g), 2 lžičky sladidla na vaření.

Čtyři kuřecí stehna pečená v zelí jsou dobré 4 porce. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborový knedlík. Tak dobrou chuť!
Vaše
[button size=medium color=green url=http://diatips.cz/energeticky-prijem]1 porce=1/4: 1824kJ, 435kcal, 10g sacharidů[/button]