Nízkosacharidový dezert s ricottou a granátovým jablkem

Dezert s ricottou a granátovým jablkem

Granátové jablko zbožňuju, jak už jsem psala dříve. Ale co se z toho cizokrajného ovoce dá udělat za pochoutku? Receptů na to je u nás málo. Nezbývá, než improvizovat, a tak jsem zkusila udělat dobrý dezert.
Stačí dát několik oblíbených potravin dohromady a výsledek se někdy překvapivě dostaví. Zde je návod na můj oblíbený dezert s granátovým jablkem, který mimo dobré chuti vyniká i nízkým obsahem sacharidů a díky ricottě chutná báječně.

Jak na to: Do misky vyklopím ricottu, přidám jogurt a dobře prošlehám. Potom rozkrojím granátové jablko a vydlabu z něho pecičky i se šťávou a zachráním i šťávu, která vyteče z osemení. Směs ricotty a jogurtu v misce jednoduše posypu granátovými semínky a je to.

Rozkrojené granátové jabkoNa 1 porci je třeba: Půl kelímku ricotty (100 g), 2 lžíce netučného bílého jogurtu, půlka zralého granátového jablka.

Tento lehký dezert je vynikající a když se pěkně naservíruje a ozdobí třeba lístkem bazalky, může sloužit i jako tečka za slavnostním menu. Zkuste ho, nebudete litovat.
Vaše

1 porce: 926kJ, 221kcal, 13.3g sacharidů
Příspěvek byl publikován v rubrice Dezerty se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *