Pohanková kaše bez vaření

Pohanková kaše s kousky pomerančeTaky někdy experimentujete z důvodu nedostatku času nebo surovin? Já jsem to zkusila nedávno a byla jsem mile překvapena. Chtěla jsem si udělat pohankovou kaši a pohanková kaše se nejčastěji vaří z celé pohanky nebo z pohankové krupice, našla jsem však ve špajzu jen zásobu pohankové lámanky. Ze sladkého ovoce už bylo nutné spotřebovat pomeranč. Pohanková kaše vyžaduje mléko, které jsem neměla, a tak ho nahradil kvalitní jogurt, který mám doma stále.

Jak jsem postupovala: Dala jsem vařit vodu a čtvrtlitrový hrnek jsem do poloviny naplnila pohankovou lámankou. Lámanku jsem nasypala do misky, trochu osolila a zalila plným hrnkem (250ml) vařící se vody. Misku jsem přikryla pokličkou a nechala asi čtvrt hodiny stát. Pak jsem oloupala pomeranč a nakrájela ho na malé kousky.
Pohanková lámanka v přikryté misce krásně nabobtnala a vytvořila se hustší kaše. K ní jsem přimíchala kvalitní bílý jogurt, vše jsem promíchala a rozdělila do dvou misek. Povrch kaše v miskách jsem posypala nakrájeným pomerančem.

Suroviny: 125ml pohankové lámanky (půl čajového hrnku), 1 pomeranč, 4 lžíce (150g) hustého bílého jogurtu, nejlépe řeckého.

Ze tří ingrediencí jsem rychle připravila zdravou večeři nebo snídani téměř bez cukru a tuku. Sladkou příchuť získala má pohanková kaše díky kouskům pomeranče, kaše s ním chutnala velmi dobře. Přídavek jogurtu je zdravou náhražkou mléka, která obsahuje bakterie mléčného kysání a má blahodárné působení na imunitní systém a zažívací trakt. Navíc jogurt mohou jíst lidé, jejichž organismus mléko a jiné mléčné výrobky nesnáší. Kaše připravená ze zdravé pohanky neobsahuje lepek a je proto dobrou volbou pro bezlepkovou dietu.
Z uvedeného množství jsem udělala dvě porce, využila jsem je k večeři a příští den na snídani. Pochutnala jsem si a měla jsem dobrý pocit z dobrého jídla.
Vaše

1 porce=1/2: 1360kJ, 324kcal, 47.7g sacharidů
Příspěvek byl publikován v rubrice Sladkosti bez cukru se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *