Jak se dělá pomazánka z tresčích jater?

Pomazánka z tresčích jater  na svátečním stoleKdyž čekáte návštěvu, chcete jí nabídnout něco dobrého a zároveň neotřelého. Já jsem už delší dobu měla ve spíži konzervu s tresčími játry. Pomazánka z tresčích jater je moc dobrá. Moje mamka ji dělala výbornou s majonézou a dávala ji na chlebíčky, které byly vynikající. Napadlo mě: Což udělat něco podobného? Pomazánka z tresčích jater obsahuje zdravé omega mastné kyseliny obsažené v tuku mořských ryb. Ale protože se játra nakládají do oleje, zvýšil by přídavek majonézy do pomazánky její tučnost zbytečně. Tady mi pomohla má dobrá známá italská ricotta, kterou se snažím mít neustále v zásobě. A pomazánka byla moc chutná!

Jak na to? Tresčí játra jsem vyjmula z oleje, rozmačkala vidličkou a do misky k nim jsem přidala všechny další ingredience. Směs jsem promíchala, dochutila a těsně před příchodem návštěvy namazala na plátky celozrnné veky.

Co na to: 1 konzerva tresčích jater v oleji, kelímek ricotty 200 g, 1 menší krájená cibule, šťáva z půl citronu, 1 lžíce worčestrové omáčky, půl lžičky soli, mletý pepř.

Pomazánka z tresčích jater připravená z jedné konzervy stačí na 12 plátků veky. Když se namazané chlebíčky ozdobí plátkem citronu, lístkem salátu nebo řezem z kyselé okurky, jsou pak skvělým a neobvyklým pohoštěním pro 4 osoby. Suroviny použité na pomazánku mají nízký glykemický index. Záleží už jen na dobré volbě druhu a množství pečiva!
Vaše
1 porce=1/4: 963kJ, 229kcal, 6.5g sacharidů

Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Pomazánky se štítky Pomazánky, Ricotta, Ryby. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>