Pšeničný bulgur s tuňákem

V misce vařený bulgur, vejce natvrdo, drcený tuňákCo je pšeničný bulgur už jsem psala, a nedám na něj dopustit. Špatně dělá ten, kdo ještě neochutnal a nevyzkoušel pokrm připravený z vařeného bulguru a konzervativně trvá jen na bramborách a knedlících. Já si ráda dělám pšeničný bulgur naslano i nasladko, a to hlavně jako jídlo do práce. Směs s bulgurem uzavřená v dózičce je snadno a rychle připravená k přepravě i k ohřátí v mikrovlnce.

Postup: Půl hrnku bulguru v hrnci zaliju hrnkem vody, osolím půl lžičkou soli a vařím 15 minut za občasného promíchání. Poté vmíchám olivový olej a špetku mletého pepře. Zároveň s bulgurem dám zvlášť vařit dvě vejce, která uvařím natvrdo (10 minut). Uvařená vejce vložím do studené vody a po vychladnutí je oloupu a nakrájím na osminky. Menší čerstvý okurek nakrájím na půlkolečka. K uvařenému bulguru vyklopím konzervu tuňáka i se šťávou, přidám šťávu z půlky citronu a nakrájená vejce. Nakonec vmíchám pokrájený okurek a bulgur ihned podávám.

Suroviny: Půl hrnku bulguru (115 g), ½ lžíce oliv.oleje, mletý pepř, sůl, menší čerstvý okurek (200g), 2 vejce uvařená natvrdo, 1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě (obsah masa 150g), šťáva z půlky citronu.

Krájený čerstvý okurek příjemně křupe a dobře se doplňuje s vejci a tuňákem, zdravý pšeničný bulgur zajišťuje v pokrmu přísun sacharidů s nižším glykemickým indexem a množství tak potřebné vlákniny. Z uvedeného množství si připravím 2 porce k obědu či k večeři.
Doufám, že vám bulgur s tuňákem taky bude chutnat! Vaše

1 porce=1/2: 1561kJ, 371kcal, 38.5g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Ryby se štítky Bulgur, Ryby, Saláty, Zdravá výživa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>