Recept na kuřecí játra po tyrolsku

Kuřecí játra s cibulkou a rajčetemNěkdo se nad kuřecími játry ošklíbá a raději je uvaří psovi nebo kočce, já je naopak miluju.  Recept na kuřecí játra po tyrolsku jsem našla kdysi dávno v nějaké kuchařce a jinak už kuřecí játra nedělám. Suroviny na to jsou levné, jednoduché a vždy k dostání, stačí koupit balíček mražených jater, rajčata a hodně velkou cibuli nebo dvě. Co se týče glykemického indexu, je u těchto potravin nízký. Existuje mnoho způsobů úpravy drůbežích jater, ale tento recept na kuřecí játra po tyrolsku je opravdu velmi snadný a rychlý.

Co je potřeba: 500 g mražených kuřecích jater, 2 velké cibule, 2 lžíce olivového oleje, půl lžičky mletého pepře, lžička worčestrové omáčky, lžička soli, 2-3 rajčata.

Postup přípravy: Balíček mražených drůbežích jater nechám rozmrazit. Potom jednotlivé kousky jater očistím od blan a tuku, případně větší kusy rozkrojím napůl. Takto upravené vnitřnosti vložím na cedník a důkladně promyju studenou tekoucí vodou. Omytá játra rozložím na papírový ubrousek a nechám je osušit. Mezitím najemno pokrájím dvě velké cibule a osmažím je dorůžova na lžíci olivového oleje. Osmaženou cibuli přemístím z pánve do malého kastrolku, odstavím a přihodím k ní čerstvá rajčata nakrájená na čtvrtky. Na rozpálenou pánev přidám lžíci oleje a postupně nakladu osušená kuřecí játra, která nechám opékat asi 10 minut. Pak jednotlivé kousky jater otočím na druhou stranu a ještě 10 minut opékám z druhé strany a občas opatrně promíchám, aby byly všechny kousky jater opečeny. Nakonec přidám mletý pepř a pár kapek worčestrové omáčky a je hotovo. Těsně před podáváním obsah pánve osolím necelou lžičkou soli. Pozor: játra se vždy solí až jsou hotova, nikdy ne předem, jako běžné maso. To je tajemství úspěchu, proč zůstanou měkká a křehká. Opečená a osolená játra rozdělím na talíře, hustě posypu osmaženou cibulkou a obložím rajčaty. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.

Pokud recept na kuřecí játra po tyrolsku neznáte, určitě ho vyzkoušejte a nebudete litovat. Mám na něm ráda dokřupava opečenou cibulku a vůni dozlatova opečených jater v kombinaci se šťavnatými kousky rajčat. Je to množství pro 2-3 osoby. Dobrou chuť!
Vaše

1 porce=1/3, 1292kJ, 309kcal, 15.7g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Masité pokrmy se štítky Maso. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře u Recept na kuřecí játra po tyrolsku

  1. Marie napsal:

    Kuřecím játrům taky často neodolám, asi máme společné chutě. Je to chutné a hlavně rychlé. S rajčaty jsem je ještě nezkoušela.

    • admin napsal:

      Kombinace kuřecích jater a rajčat je opravdu dobrá, zvlášť když použijete čerstvá domácí rajčata. Doporučuji! Adéla

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>