Salát s kuřecím masem je skutečně dietním pokrmem pro ty, kdo chtějí zhubnout bez pocitu hladu. Zelenina je objemná a zajistí vysoký obsah zdravé vlákniny, vitaminů a antioxidantů, kuřecí maso obsahuje naopak hodnotné bílkoviny a minimální obsah tuku. Zeleninový salát s kuřecím masem připravuji pro slavnostní pohoštění, přičemž směs zeleniny si připravím předem. Také kuřecí maso si předem připravím naložením do jogurtu a opékám ho těsně před podáváním na pánvi.
Jak připravuji zeleninovou směs: Nejprve menší brokolici rozeberu na růžičky, dám do hrnce a zaliju vařící vodou. Přikryju pokličkou a nechám 5-10 min blanšírovat. Pak vodu sliju a růžičky brokolice nechám vychladnout. Mezitím očistím 2 zelené paprikové lusky a nakrájím na kostičky. Salátovou okurku oloupu, rozkrojím podélně napůl a nakrájím půlkolečka. Asi 3 rajčata rozpůlím a nakrájím na plátky. Pokud mám ředkvičky, nakrájím je na kolečka. Do mísy rozeberu a na menší kousky natrhám listy salátu. Na salát v míse nasypu všechnu nakrájenou zeleninu, přidám půl lžičky soli, mletý pepř a lžíci olivového oleje. Vše důkladně promíchám a nakonec opatrně vmíchám vychladlou brokolici tak, aby růžičky brokolice zůstaly nepoškozené.
Pro 4-5 osob je potřeba: asi 800 g kuřecího masa, 150 ml bílého jogurtu s obsahem tuku 3,9%, 3 lžíce olivového oleje, na směs zeleniny dávám jednu střední brokolici, 2 zelené papriky, 1 menší salátovou okurku, 3 rajčata, 3 ředkvičky, ledový salát, sůl a mletý pepř podle chuti.
Kuřecí maso do salátu dávám nejraději kuřecí prsa, která rychle opeču na pánvi nebo na grilu. Před podáváním rozdělím salát do misek a na to dám teplé kuřecí maso rozdělené na menší kousky, servíruji s miskou bílého jogurtu a s celozrnným pečivem. Zeleninový salát s kuřecím masem má efektní a lákavý vzhled, hosté budou spokojeni!
Tak dobrou chuť!
Je to lákavé. Mám zkušenost, že stačí brokolici povařit jen 5 minut, zůstane hezky křupavá.
S tou brokolicí máte pravdu.Není dobré ji vařit dlouho, dlouho vařená je skoro hnědá a nepůsobí tak efektně. Adéla