Špenátový salát s mozzarellou a rajčaty

Zdravý barevně lákající salátSalát s mozzarellou a rajčaty se v různých receptech objevuje poměrně často, ale v kombinaci se špenátem je krásně barevný a méně obvyklý.
Právě jsem měla k dispozici větší množství italské mozzarelly light, která obsahuje nízké procento tuku (9%). A tak jsem ji do salátu se špenátem vyzkoušela a od té doby ji na salát s mozzarellou a rajčaty upřednostňuji.

Postup: Olej s citronovou šťávou a špetkou soli našlehám a pak naliju na okapané špenátové lístky zbavené stopek. Omytá rajčata rozkrájím a vmíchám ke špenátu. Pak nakrájím a přidám sýr mozzarella. Salát naservíruji do misek, povrch posypu opraženými semínky loupané slunečnice a ihned podávám, aby špenát neztratil svou barvu a křehkost.

Suroviny: 125g špenátových listů, sůl, šťáva z půl citronu, 1 lžíce olivového oleje, lžíce slunečnicových semen nasucho opražených (20g), 125g mozzarelly light, 3 rajčata.

Tento můj salát s mozzarellou a rajčaty chutná dobře k večeři. Láká svou barevností i zdravým složením. Jsou ho 3 porce a jako příloha je vhodné celozrnné pečivo.
Tak dobrou chuť! Vaše

1 porce=1/3: 786kJ, 188kcal, 10g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Saláty se štítky Saláty, Špenát. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>