salát s jogurtem a sýrem

salát s jogurtem a sýremJak už jsem psala, mám ráda běžné pokrmy, na které není zapotřebí rozsáhlý seznam potravin a to představuje právě recept na salát z červené řepy s jogurtem a sýrem bez vaření a bez cukru.
Šťáva z čerstvé červené řepy má blahodárné účinky na lidské zdraví. Důležité jsou její silné antioxidační a protinádorové účinky, a dokonce prý zpomaluje stárnutí organismu a napomáhá hubnutí. Proč tedy řepu vařit, když je dobrá i čerstvě nastrouhaná? Salát z červené řepy s jogurtem je tak plný čerstvých vitaminů, antioxidantů i probiotických mléčných bakterií.

Jak na to: Hlízy červené řepy oloupu, umyju a nastrouhám na hrubém struhadle. Pokapu citronovou šťávou a osolím. K tomu přidám nahrubo nastrouhaný eidam, jogurt, lžičku sladidla a worčestr. Hotový salát promíchám a nechám zaležet v chladnu.

Co na to: 2 malé hlízy červené řepy (350g), 150g strouhaného eidamu (20% tuku), 6 lžic hustého bílého jogurtu (nejlepší je řecký), půl lžičky soli, 1 lžíce worčestru, 1 lžička sladidla, šťáva z půlky citronu.

Můj návod na salát z červené řepy s jogurtem a sýrem je rychlý, snadný a dobrý. Jsou ho 3 porce a chutná dobře s čerstvým pečivem nebo samotný.
Vaše

1 porce=1/3: 1058kJ, 253kcal, 19.6g sacharidů