kysané zelí, bílý jogurt a krájená červená paprika

kysané zelí, bílý jogurt a krájená červená paprikaŽe je kysané zelí moc zdravé, už jsem psala. I když se dá jíst samotné, většinou ho tolik nesním, protože bývá dost kyselé. A překyselení žaludku není zrovna dobré. Tak si dělávám salát z kysaného zelí s přídavkem bílého jogurtu. Jogurt srazí kyselou chuť zelí a salát nadlehčí, přitom tolik energie nedodá. Sladká červená paprika salát z kysaného zelí ještě krapet přisladí a vzhled salátu získá na atraktivitě. Příprava salátu je velmi jednoduchá.

Jak na salát: Tři hrsti kysaného zelí zbavím vody vymačkáním. K zelí v misce přidám špetku soli a pepře a tři lžíce hustého bílého jogurtu. Směs promíchám a nechám alespoň půl hodiny odležet. Salát v misce doplním řezy červené silnostěnné papriky.

Co na salát: 3 hrsti kysaného zelí (100g), sůl, pepř, 3 lžíce bílého jogurtu s normální tučností, půlka červené silnostěnné papriky.

Můj salát z kysaného zelí je nízkokalorická bomba. Výhodou je, že se dá připravit a jíst téměř okamžitě. Uvedené množství může být pro jednoho. Znáte ještě jiný recept na salát z kysaného zelí, který by měl tak nízký obsah kalorií?
Vaše

1 porce=: 407kJ, 99kcal, 10.9g sacharidů