Smažená vejce jinak – s ricottou

vejce smažená s ricottouSmažená vejce jsou občas u nás doma rychlou a snadnou večeří, a tak když jsem objevila jejich verzi na webu v anglickém jazyce s mou oblíbenou ricottou, hned jsem se rozhodla je vyzkoušet. Spočetla jsem si, že tato smažená vejce mohou sloužit jako bílkovinná bomba pro ty, kteří potřebují posílit svalstvo.

Jak na to? Syrovátkový sýr ricotta vyklopím do misky a rozmíchám spolu se špetkou pepře a soli. Do toho zašlehám celá vejce.
Na pánvi zahřeju lžíci oleje a vložím ricottovou  směs. Za občasného zamíchání vařím na plotně zhruba 4 minuty, až se směs srazí a získá požadovanou hustotu.

Co na to: Půl kelímku ricotty (125g), 4 vejce, 1 lžíce oleje, pepř, sůl, čerstvé zelené bylinky.

Smažená vejce s ricottou rozhodně taky vyzkoušejte. Mají jemnou chuť a jsou určitě vhodnou večeří nebo snídaní i pro děti, pokud do nich dáme minimum pepře. Samozřejmě k nim chutná pečivo nebo i těstoviny ze semolinové mouky. Množství je pro dva strávníky.
Přeji dobrou chuť! Vaše

1 porce=1/2: 1300kJ,310kcal, 2g sacharidů,18g bílkovin
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *