Super snadné houskové knedlíky

knedlík naservírovaný na talířiHouskové knedlíky, ať už kynuté nebo nekynuté, jsou odjakživa oblíbené hlavně u mužského pohlaví. A pokud je k nim maso, jako dobrý gulášek, je velká spokojenost.
Já jsem si na přílohové knedlíky nikdy nepotrpěla, ale manžel pořád básnil o domácích knedlících, jaké dělala jeho sestra. Zeptala jsem se jí na recept a divila jsem se, jak je příprava jejích knedlíků snadná. Když jsem recept vyzkoušela, vylepšila jsem ho později trikem s potravinářskou fólií a použitím grahamového pečiva. A takto vám ten recept předkládám.

směs připravená na tvarování knedlíkuPostup: Obyčejné rohlíky a grahamové rohlíky nakrájím na kostičky do mísy, den před přípravou knedlíků, aby rohlíky oschly. Druhý den pokropím kostičky rohlíků rozpuštěným máslem a promíchám. Pak v půl hrnku mléka rozmíchám vejce a sůl a naleju to rovnoměrně na rohlíky v míse. Velkou hrst zelené petrželky nebo listů z libečku nakrájím najemno a přidám do mísy. Vše opatrně promíchám a připravím si 4 čtverce potravinářské fólie. Na každý čtverec dám knedlíky zabalené do fólie nechám odpočinoutčtvrtinu směsi a oběma dlaněmi ji smáčknu pokud možno do koule. Cípy čtverců fólie spojím k sobě a fólii svážu provázkem tak, aby z rohlíkového těsta vznikla kompaktní pevná koule. Všechny čtyři koule nechám asi 2 hodiny odpočívat, aby se směs proležela.
Poté dám vařit hrnec osolené vody. Fólii v knedlíkovém v balíčku propíchám na čtyřech místech špičkou ostrého nože a balíčky vložím do hrnce s vařící vodou. Přikryté poklicí vařím 20 minut. Z houskové knedlíky po uvařeníuvařených knedlíků odstřihnu vršek s motouzem a knedlíky vybalím. Na talíři jsou efektní rozkrojené napůl.

Suroviny: 2 rohlíky a 2 grahamové rohlíky (po 60g váhy), 80g másla, 1 vejce, půl lžičky soli, ½ hrnku mléka (125ml), hrst zelené petrželky nebo listů z libečku.

Čtyři knedlíky jsou v podstatě vytvořeny ze čtyř rohlíků. Maximální množství, které bychom jako přílohu měli zkonzumovat, je jasné. Jeden knedlík je dietní porce pro 1 osobu.
Tak ať Vám chutná!       Vaše
1 porce=1/4: 1466kJ, 349kcal, 35.7g sacharidů

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé, Speciality se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *