Což takhle dát si pomazánku z tuňáka vlastnoručně vyrobenou? Tuňáková pomazánka je k dostání hotová, ale když si ji udělám sama, vím jistě, že je z dobrých surovin a nemusím se bát kdovíjakého přidaného cukru nebo ochucujících přídavků s éčky. Konzervy z tuňáka jsou v nabídce v mnoha podobách, nejmíň rybího masa obsahuje asi tuňák v drcené formě. Nejkvalitnější je tuňáková pomazánka z konzervy s kousky tuňáka. Je sice dražší, ale co bych neudělala pro přísun omega 3 mastných kyselin do těla.
Jak na to: Maso z tuňáka a lučinu rozetřu vidličkou, přidám jemně nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Hotovou pomazánku nechám zaležet.
Co na to: 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji 185 g, 120 g lučiny, sůl, mletý pepř, šťáva z půlky citronu, malá cibule 100 g.
Tuňáková pomazánka obsahuje suroviny s nízkým glykemickým indexem a navíc spoustu zdraví prospěšných látek obsažených v rybách, kromě jiného vitamíny B, D, A, jód a minerální látky. Snažím se připravovat si jakoukoliv rybí pomazánku co nejčastěji. Pomazánka by měla stačit na pečivo pro 3 osoby.
Snad si taky pochutnáte. Vaše
Dnes jsem si tu pomazánku udělal a je opravdu parádní!!! 🙂