Tuňáková pomazánka z kousků tuňáka a z lučiny

Tuňáková pomazánka z kousků tuňáka a z lučinyCož takhle dát si pomazánku z tuňáka vlastnoručně vyrobenou? Tuňáková pomazánka je k dostání hotová, ale když si ji udělám sama, vím jistě, že je z dobrých surovin a nemusím se bát kdovíjakého přidaného cukru nebo ochucujících přídavků s éčky. Konzervy z tuňáka jsou v nabídce v mnoha podobách, nejmíň rybího masa obsahuje asi tuňák v drcené formě. Nejkvalitnější je tuňáková pomazánka  z konzervy s kousky tuňáka. Je sice dražší, ale co bych neudělala pro přísun omega 3 mastných kyselin do těla.

Jak na to: Maso z tuňáka a lučinu rozetřu vidličkou, přidám jemně nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Hotovou pomazánku nechám zaležet.

Co na to: 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji 185 g, 120 g lučiny, sůl, mletý pepř, šťáva z půlky citronu, malá cibule 100 g.

Tuňáková pomazánka obsahuje suroviny s nízkým glykemickým indexem a navíc spoustu zdraví prospěšných látek obsažených v rybách, kromě jiného vitamíny B, D, A, jód a minerální látky. Snažím se připravovat si jakoukoliv rybí pomazánku co nejčastěji. Pomazánka by měla stačit na pečivo pro 3 osoby.
Snad si taky pochutnáte. Vaše

1 porce=1/3: 1070kJ, 255kcal, 6.1g sacharidů