Zeleninový salát s jogurtem

Zeleninový salát s jogurtemZeleninový salát s jogurtem bych mohla jíst každý den. Potíž je v tom, že mnohdy je salát sněden rychleji, než je připraven. Proto jsem si oblíbila saláty, jejichž příprava je snadná, jednoduchá a rychlá.
Tento recept na zeleninový salát s jogurtem je dobrou variantou jednoduchého zeleninového salátu, který mě naučila Katka, dcera mé kamarádky. Podstata přípravy tkví v přípravě pikantní zálivky, chcete-li dresinku, který obsahuje levné a snadno dosažitelné ingredience.

Co na to: 3 menší okurky na kostičky, 3 rajčata, (+1 žlutá nebo jiná paprika).
Směs na dresink: Kelímek bílého jogurtu, 1 lžička vegety, 1 lžička plnotučné hořčice.

Jak na to: Omyté a oloupané okurky nakrájím na kostičky, k nim přidám nakrájená rajčata, podle možností, máme-li, je barevně vhodná i dužina vydlabané a pokrájené žluté papriky (ale může být i paprikový lusk se zelenou nebo červenou barvou).

Zeleninový salát s jogurtem je lepší nenechávat zaležet, ale připravenou zeleninovou směs naservírovat do misek, zalít dresinkem nebo dresink podávat v misce zvlášť, aby si ho každý nabral podle chuti, a salát jíst hned, dokud je zelenina čerstvá a pěkně křupavá. S čerstvým celozrnným pečivem je to rychlá a zdravá večeře.
Dobrou chuť!
1 porce=1/3, 427kJ, 102kcal, 13.6g sacharidů