Celerová pomazánka na chlebíčcích

Celerová pomazánka na chlebíčcíchNa mém bývalém pracovišti se celerová pomazánka připravovala vždy, když byla nějaká menší oslava. Její příprava je velmi snadná, suroviny k tomu jsou levné a pomazánka je velmi osvěžující a přitom zdravá. Proto pomazánka chutná i těm, kdo zeleninu nemají moc rádi, obzvlášť když je celerová pomazánka použita jako základ pro chlebíčky se šunkou a vejcem, což je taky možné a dobré.

Jak na to? Na hrubém struhadle nastrouhám čtvrtku menšího oloupaného celeru a malou mrkev. Nastrouhanou zeleninu zakapu lžící citronové šťávy, přisypu půl lžičky soli a půl lžičky sladidla. Pak přidám velkou lžíci majolky, kelímek bílého jogurtu a pár kapek worchesterové omáčky. Vše promíchám a dám do lednice odležet.

Co je třeba: čtvrtka celeru (200 g), jedna menší mrkev (100 g), citron, sůl, práškové sladidlo, lžíce majolky (60g), bílý jogurt 150 ml, worchesterová omáčka.

Pomazánkou mažu plátky grahamové veky a zdobím podle chuti a příležitosti. Stačí zdobit jen zelenou petrželkou nebo řezem z citronu a celerová pomazánka je připravena k snědku! A pomazánku z řapíkatého celeru znáte?
Vaše

1 porce=1/4, 758kJ, 180kcal, 13g sacharidů