To, že je červená řepa zdravá, ví dnes už asi každý, i když ne každý ji má rád.
Taky jíte často červenou řepu, abyste tělu zajistili přísun antioxidantů a zbavili tělo škodlivých toxinů?
Červená řepa je mi ze zdravotních důvodů doporučována od všech známých, a tak zkouším různé variace řepy čerstvé i vařené. Zde vám předkládám tu nejjednodušší a zdravou.
Postup: Uvařím řepu v osolené vodě tak, aby nebyla rozměklá, ale dobrá na skus. Ještě teplou řepu oloupu, nakrájím na kolečka a ozdobím růžičkami ze žervé (40-50g).
Ingredience: 1 červená řepa cca 200g, 50g čerstvého krémového sýra žervé, bylinky na ozdobu.
Teplá a zdravá večeře je hotova. Červená řepa jako teplé kousky s namazaným žervé spolu s kouskem celozrnného pečiva je lahodná a chutná. Dávka pro jednu osobu.
S pozdravem Vaše