plátky vařené červená řepy se krémovým sýrem
Bezmasé,  Zeleninové pokrmy

Červená řepa jako jednoduchá večeře

plátky vařené červená řepy se krémovým sýrem

To, že je červená řepa zdravá, ví dnes už asi každý, i když ne každý ji má rád.
Taky jíte často červenou řepu, abyste tělu zajistili přísun antioxidantů a zbavili tělo škodlivých toxinů?
Červená řepa je mi ze zdravotních důvodů doporučována od všech známých, a tak zkouším různé variace řepy čerstvé i vařené. Zde vám předkládám tu nejjednodušší a zdravou.

Postup: Uvařím řepu v osolené vodě tak, aby nebyla rozměklá, ale dobrá na skus. Ještě teplou řepu oloupu, nakrájím na kolečka a ozdobím růžičkami ze žervé (40-50g).

Ingredience: 1 červená řepa cca 200g, 50g čerstvého krémového sýra žervé, bylinky na ozdobu.

Teplá a zdravá večeře je hotova. Červená řepa jako teplé kousky s namazaným žervé spolu s kouskem celozrnného pečiva je lahodná a chutná. Dávka pro jednu osobu.
S pozdravem Vaše

1 porce=: 802kJ, 191kcal, 22g sacharidů

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »