Grapefruity někdo nejí, já je ale miluju. Červený grep je sladší než ten žlutý, ale všechno citrusové ovoce má nízký glykemický index, protože obsahuje spoustu vody a vlákniny. Onehdy mě večer přepadl hlad, a tak jsem si udělala grapefruitový salát obsahující samé zdravé potraviny a zajímavou kombinaci chutí. Mnohem lepší je totiž jíst citrusové ovoce včetně dužniny i zacenu toho, že je zkombinujete s jinou potravinou. Je třeba říci rozhodné ne, když se nabízí vyrobit si z citrusů šťávu na nějakém moderním přístroji. Zbavíme se tím tak příležitosti získat pro tělo užitečnou vlákninu. Grapefruitový salát je dobrá varianta pro svačinu nebo s pečivem k večeři.
Postup přípravy: Půlku oloupaného grepu nakrájím na kostky, k tomu přidám nakrájené neoloupané jablko bez jader, nahrubo nastrouhaný eidam a bílý nízkotučný jogurt. Promíchám a posypu nahrubo nakrájenými jádry ořechů.
Co je na to třeba: Půlka červeného grepu (200 g), 1 jablko (125 g), 1 bílý jogurt 150 ml, 100 g eidamu (nejlépe s 20% tuku v sušině), hrst vyloupaných vlašských ořechů.
Nakrájet, smíchat a tak rychle je grapefruitový salát hotov. Zvládnu to snadno i tehdy, když už nemám chuť se s něčím zdržovat a lehké občerstvení pro dva mám hned k snědku.
Tak dobrou chuť! Vaše