Tato ovocná kakaová roláda vypadá moc efektně, a proto se hodí na sváteční stůl. Těsto neobsahuje velké množství mouky se sacharidy a dokonce v něm není žádný tuk. Proto náplň s tučnou šlehačkou se dá výjimečně použít.
Aby se skvostná kakaová roláda se šlehačkou a kiwi povedla, je nutné použít plody kiwi, které jsou v optimální zralosti. Kiwi nesmí být tvrdé, ale ani přezrálé a měkké příliš. Jak kakaovou roládu s kiwi dělám?
Postup: Ušlehám pevný sníh z bílků a špetky soli. Pak do sněhu postupně přidávám jeden po druhém žloutky a ještě šlehám. Poté do směsi ručně vmíchám lžíci sladidla, kakao a půl lžíce solamylu. Úplně nakonec opatrně vmíchám 3 lžíce polohrubé mouky. Těsto rozetřu na plech vyložený pečicím papírem a vložím do předehřáté trouby. Za 7-8 minut je plát upečený, zkusím to vpichem špejle, která musí být suchá. Upečený plát těsta překlopím na další kus pečicího papíru a podélně sroluji i s papírem a nechám vychladnout.
Vychladlý plát potřu ušlehanou neslazenou šlehačkou a z jedné delší strany pokladu oloupanými plody kiwi. Stačí na to zhruba 6-8 celých plodů! Poté plát těsta sroluji a svinutou roládu nechám v chladu ztuhnout a zaležet.
Suroviny: 5 vajec, 1 lžíce sladidla na pečení (20g), špetka soli, 2 lžíce práškového kakaa (16g), ½ lžíce solamylu (10g), 3 lžíce polohrubé mouky (50g), 6-8 plodů kiwi (400g), 250ml šlehačky.
Kakaová roláda bez cukru, plněná šlehačkou v kombinaci se sladkokyselým kiwi, mi chutná báječně. Od doby, co jsem ji pekla poprvé, ji peču pravidelně a ráda, kdykoliv k tomu mám příležitost a dostatek kiwi. Hotová nohavice rolády vyjde na délku plechu, a je to asi 20 kousků. Tak dobrou chuť, jestli si ji upečete!
Vaše