Kakaový dezert s ricottou a skleničkou jahod

Kakaový dezert s ricottou a skleničkou jahodKdyž jsem jednou pojídala dezert s ricottou a mangem, napadlo mě připravit si jeho variantu s kakaem. Zkusila jsem si udělat kakaový dezert s ricottou a byla jsem z něj nadšena. Nevím jak vy, ale já mám hrozně ráda všechno čokoládové nebo kakaové, šlehačku s čokoládou, zvanou pařížskou šlehačku, přímo zbožňuju. Ale co dělat, když je šlehačka tučná a čokoláda přeci nějaké procento cukru obsahuje? Oproti šlehačce s 33 % tuku má ricotta tuku jen 9 %, šlehačku lze ricottou velmi dobře nahradit.

Chuť čokolády dá velmi dobře tomuto dezertu kvalitní kakaový prášek, který je k dostání i s nižším obsahem tuku. Kakao obsahuje látky, zvané flavonoidy, které patří mezi antioxidanty. Antioxidanty jsou pro náš organismus velmi důležité, protože ničí v těle látky oslabující imunitní systém a chrání lidské buňky před poškozením volnými radikály. Lidské tělo si sice vyrábí vlastní antioxidanty, ale konzumace antioxidantů v potravě je prospěšná, zvyšuje obranyschopnost organismu a zpomaluje stárnutí. Navíc flavonoidy obsažené v kakau snižují slepování krevních destiček a tím podporují lepší průtok krve do mozku. I když jsou i jiné druhy potravin, které obsahují flavonoidy, zdá se mi konzumace kakaa prospěšná a jsem na něm téměř závislá. Jestli jste na tom podobně, připravte si kakaový dezert s ricottou!

Postup: Ricottu vyklopím do misky, přidám jogurt, sladidlo a kakaový prášek a vidličkou nebo lžící našlehám hustý krém, aby se kakao dobře promíchalo. Hotový krém dozdobím kouskem ovoce nebo jen lístky bylinek a nechám vychladit.

Co je třeba: 100 g krémového sýra ricotta, 200 g hustého bílého jogurtu, lžička sladidla, 1-2 lžičky kakaového prášku (mohlo by mít nižší tučnost), ovoce nebo lístky bylinek na ozdobu. Toto je dávka na dvě porce dezertu.

Můj dezert s ricottou chutná nejlépe vychlazený, je možné připravit i verzi s cukrem, jak si kdo může dovolit. Přeji dobrou chuť!
Vaše  

1 porce=1/2, 641kJ, 153kcal, 8.6g sacharidů