Co jsem měla vždy ráda na oblíbené italské herečce mého mládí Sophii Loren, že byla dobrou kuchařkou a zároveň propagátorkou italské kuchyně. V jejích receptech jsou vždy obsaženy typické rysy zdravé středomořské kuchyně: použité suroviny jsou olivový olej, víno, zelenina, bylinky nebo těstoviny z tvrdé pšenice durum. I recept na kuře po myslivecku je tím charakteristický. Samozřejmě, že v italštině zní název tohoto receptu jinak než kuře po myslivecku, správně je to kuře Cacciatora, což je pokrm známý po celém světě.
Od počátku filmu vždy všechny hvězdy filmového plátna hlídaly svou štíhlou linii a snažily se stravovat dietně. Měly a mají dostatek příležitostí ochutnat různé delikatesy, o nichž se obyčejnému smrtelníkovi ani nesní. Ale většina z nich považuje za své oblíbené jídlo to, co pochází z jejich domoviny.
Jak na to: Na pánvi s olejem opeču dočervena porce kuřete a přemístím na pekáč tak, aby byly porce kůží otočeny na vrchní stranu. Pak na pánev vhodím nakrájenou cibulku a na plátky krájené žampiony a krátce opeču. Porce kuřete na pekáči osolím a posypu mletou paprikou a chilli, obložím opečenými žampiony s cibulí a přiliju víno. Pak ještě přidám na proužky nakrájenou papriku a vložím do trouby vyhřáté na 250o C. Asi po 20 min pečení porce obrátím. Po dalších 20 min obrátím porce opět kůží nahoru a obložím nakrájenými rajčátky. Dopékám dozlatova za občasného polévání vypečenou š´távou a bez dalšího obracení. Omáčka by měla mít krémový vzhled. Těsně před dopečením posypu kuře hustě čerstvou krájenou bazalkou, nemám-li čerstvou bazalku, použiji sušenou.
Co je třeba: 4 porce kuřete, 2 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 5 hlaviček žampionů, 1 červená paprika, 2 dl suchého bílého vína, ¾ lžičky soli, lžička mleté papriky, ½ lžičky chilli koření, ½ kg cherry rajčat, bazalka.
Kuře po myslivecku bude určitě chutnat všem, kteří mají rádi moře a Itálii, a budete mít dobrý důvod dát si k němu skleničku suchého bílého vína, když už je budete mít otevřené. Přílohu zvolte dle vaší chuti!