Kombinace slovenské bryndzy a marockého kuskusu je výtečná. Zjistila jsem to teprve nedávno, když jsem nevěděla, co udělat s kuskusem, který mi zbyl ve spíži.
Kuskus s bryndzou jsem dala společně do pokrmu, abych snížila vyšší GI kuskusu. Rychlá příprava kuskusu zaručuje, že pokrm je velmi brzy a snadno hotový. Navíc pokud by někdo chtěl bezmasý kuskus s bryndzou doplnit masem, například šunkou opečenou na pánvi, pochutná si ještě víc.
Jak na to: Nejprve dám vařit vodu na kuskus v rychlovarné konvici. Půl hrnku kuskusu (100g) nasypu do hrnce s pokličkou, osolím a zaliju hrnkem vařící se vody. Hrnec přikryju poklicí a nechám stát 10 minut. Mezitím, co kuskus bobtná, na lžíci oleje osmažím cibuli.
Uvařený kuskus v hrnci pokapu lžící oleje a vidličkou načechrám, aby byl nadýchaný. Poté kuskus na talířích posypu osmaženou cibulkou a na to rozdrobím čerstvou bryndzu.
Co na to: 100g kuskusu (půl hrnku), půl lžičky soli, 1 lžíce oleje, 1 cibule (100g), 100g bryndzy.
Takto připravený kuskus s bryndzou je opravdu rychle hotový. Je možné doplnit ho čerstvou zeleninou nebo opečenou plátkovou šunkou. Z uvedeného množství surovin jsou porce pro 2 osoby.
Dobrou chuť ! Přeje