Barevný a lehký salát s avokádem a olivami jsem zkusila připravit nedávno a moc mi chutnal. Rozhodla jsem se vám ho hned představit, protože je barevně velmi efektní a chuťově moc dobrý. Obsahuje zdravotní bombu s nulovým glykemickým indexem – avokádo, a zdravé středomořské olivy.
Pokud chcete, aby lehký salát s avokádem a olivami vypadal na stole skutečně efektně, nepřipravujte ho dlouho dopředu a všechny suroviny na salát předem nepromíchávejte, zralé rozkrájené avokádo má totiž krémovitou strukturu, která obalí povrch ostatních ingrediencí salátu. Všechny použité suroviny mají nulový nebo nízký glykemický index!
Co na to: 2 zralá avokáda (celkem asi 200g), 1 citron, 1 silnostěnná červená paprika (150g), 200g konzerva černých vypeckovaných oliv ve slaném nálevu (pevný podíl 70g), sůl, pepř, lžička olivového oleje.
Jak na to: Obě avokáda zbavím pecky, přímo ve slupce rozkrájím a kousky avokáda vyjmu do mísy. Avokádo ihned pokapu šťávou z citronu, osolím, opepřím, pokapu olejem a promíchám. Do čtyř malých misek na salát rozdělím na kostičky nakrájenou papriku, na to rovnoměrně rozložím avokádo a černé olivy bez nálevu. Barevný salát hned podávám.
Množství suroviny na lehký salát je pro 4 osoby a jedna porce má poněkud vyšší energetickou hodnotu, kterou však bohatě vyvažuje skvělá nutriční hodnota superpotraviny avokáda.
Dobrou zdravou chuť přeje