Recept na mrkvový salát jsem kdysi našla na jednom blogu v angličtině a hned mě zaujal. Je to totiž úplná zdravotní bomba. Tajemství jeho vysoké nutriční hodnoty spočívá v tom, že mrkev je připravena tím nejlepším možným způsobem. A proto když tento mrkvový salát pojídám, myslím na to, co jsem udělala dobrého pro mé oči, imunitu, nervy a linii. Navíc salát Ňami Ňami chutná dobře teplý nebo studený a budete překvapeni, jak je příjemně křupavý.
Jak na to? Pro jednu osobu stačí jedna střední mrkev. Mrkev oloupu, umyji a nakrájím na tenké nudličky 5-6 mm. Vložím do skleněné misky, přidám lžičku olivového oleje, promíchám a vložím do mikrovlnné trouby na 90 sekund (teplota 600 o C). Teplou mrkev po vyjmutí z trouby pokapu lžičkou červeného vinného octa, jemně osolím a posypu ořechy. Pro ochucení je možné přidat navíc pár kapek sezamového oleje, ale nemusí být.
Co je potřeba? Mrkev střední velikosti (200g), lžička olivového oleje, lžička červeného vinného octa, špetka soli, 2-3 vyloupané vlašské ořechy, případně sezamový olej.
V původním receptu byly místo vlašských ořechů slané buráky, ale já dávám přednost našim domácím ořechům. Protože mrkev je přece jen dost sladká, měli bychom sníst připravený salát na dvakrát! Mrkvový salát Ňami Ňami je jednoduchý, zdravý, delikátní, zkrátka mňam mňam!
1 porce=1/2, 464kJ, 111kcal, 11g sacharidů
Návod na tento mrkvový sálát zní báječně. Je to jiné, než ten který dělám pořád stejně.Nastrouhaná mrkvička, cukr, citron a kapku oleje. Uvidíme co na to moji stolovníci.
Díky za to, že se vám tento recept líbí. Je skutečně dobrý, když se mrkev nakrájí na hranolky, je pak krásně křupavá! Adéla
výborný recept, takový piknikový, ořechy k mrkvi to je super svačinka. A víno by taky neuškodilo,
asi lehké bílé.
pavla
Tak to je teda super nápad, s vínem, hotové ňami ňami, Adéla
Pořád dělám mrkvový salát s jablky, tak zase změníme chuť, už se těším.
Díky za komentář. Změna je život! Adéla