příprava aspiku z kuřcího masa
Masité pokrmy,  Speciality,  Tipy, jak zhubnout,  Zdravá výživa

Nízkokalorický kuřecí aspik

Dva plátky kuřecího aspiku na talířkuAspik jsem dříve moc nemilovala. Až později jsem dostala tip, že je dobré mít v zásobě připravený zeleninový aspik, když musí někdo držet dietu a dostane takzvaný vlčí hlad, že by snědl cokoliv. Nejprve jsem zkusila udělat aspik z červené řepy, a zamlouval se mi. Kuřecí aspik je ještě lepší a je velmi snadné a rychlé si ho doma udělat. Připadá mi, že je to taková dietní „tlačenka“.
Oproti tlačence z vepřového masa má kuřecí aspik hlavně nižší energetickou hodnotu. Obsah cukrů závisí samozřejmě na tom, čím je sterilovaná zelenina v nálevu přislazena.

Suroviny: 250g kuřecích prsou, půl lžičky soli, celý pepř, nové koření, ½ cibule, 20g želatiny v prášku, 340g sterilovaná zeleninová směs v nálevu se sladidlem bez přidaného cukru (používám směs zeleniny Kunovjanka).

příprava aspiku z kuřcího masaPostup: Do hrnce s hrnkem vody vložím kuřecí prsa cca 250g, přidám půl lžičky soli, celý pepř, nové koření, půlku cibule. Maso vařím 25-30 minut. Potom ho z vývaru vyjmu a nakrájím na kostičky. Nálev ze zeleniny (cca 150ml) scedím a nechám v něm nabobtnat želatinu. Formu na srnčí hřbet vyložím potravinářskou mikrotenovou fólií.
Do 300 ml horkého vývaru z masa naliji nabobtnalou hotový kuřecí aspikželatinu a důkladně rozmíchám. Ochutnám a případně ještě dosolím. Pak k roztoku přidám nakrájené kuřecí maso a scezenou sterilovanou zeleninu. Směs masa a zeleniny naběračkou nebo lžící přemístím do připravené formy a nechám ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Hotový aspik vyjmu z formy, zbavím fólie a opatrně krájím na plátky ostrým nožem namočeným ve studené vodě.

Uvedené množství surovin na kuřecí aspik je právě na jednu formu o délce cca 26 cm a 16-18 plátků aspiku. Jako dietní pohoštění pro hosty, kteří se nechtějí přežírat, je aspik z kuřecího masa moc vhodný. Až na to, že zapřisáhlí odpůrci aspiku se občas najdou. Tak přeji dobrou chuť, pokud milujete aspiky právě vy!
Vaše

1 plátek=1/18=57g : 73,8kJ, 17,6kcal, 0.3g sacharidů

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »