Příprava řapíkatého celeru: Nejdříve je třeba nachystat si řapíky, které by měly být čerstvé a neměly by mít povadlé a žluté listy. Asi 3 řapíky celeru opláchnu důkladně pod tekoucí vodou a nechám trochu osušit. Širokou spodní část řapíků krátce zaříznu a odstraním. Odříznu vršek s vrcholovými listy, které zbavím delších stopek, opláchnu vodou a ponechám pro ozdobu stolu nebo jiných pokrmů. Nejdůležitější dlouhou a silnou část řapíků z vnější strany oloupu (foto v jiném receptu s řapíkatým celerem).
Příprava lodiček: V misce umíchám směs ze 80 g lučiny nebo tvarohového žervé, lžíce kysané smetany, soli a drceného barevného pepře. Oloupané řapíky celeru nakrájím na špalíky 5 cm dlouhé a do žlábku ozdobně nastříkám připravenou směs. Lodičky ozdobím kousky vlašských ořechů, celerovými lístky nebo plátky citronu.
Co potřebujete: 3 řapíky řapíkatého celeru, 80 g lučiny nebo tvarohového žervé, lžíci kysané smetany, sůl, drcený pepř, několik loupaných vlašských ořechů, citron.
Řapíkatý celer upravený jako lodičky bude příjemným doplňkem vašeho slavnostního menu!
Vaše
Děkuji za dobrý nápad, moc hezky to vypadá a dobře chutná, už jsem to zkusila.
Díky za komentář, jsem ráda, že vám chutnalo. Adéla
Takhle hezky a chutně upravit řapíkatý celer mě nenapadlo.Výborný nápad. Řapíkatý celer máme rádi. Díky, určitě recept využiji.
Díky za komentář. Jsem ráda, že se vám lodičky z celeru líbí. Adéla