Specialita z řapíkatého ceeru

Řapíkatý celer upravený jako lodičkyPříprava řapíkatého celeru: Nejdříve je třeba nachystat si řapíky, které by měly být čerstvé a neměly by mít povadlé a žluté listy. Asi 3 řapíky celeru opláchnu důkladně pod tekoucí vodou a nechám trochu osušit. Širokou spodní část řapíků krátce zaříznu a odstraním. Odříznu vršek s vrcholovými listy, které zbavím delších stopek, opláchnu vodou a ponechám pro ozdobu stolu nebo jiných pokrmů. Nejdůležitější dlouhou a silnou část řapíků z vnější strany oloupu (foto v jiném receptu s řapíkatým celerem).

Příprava lodiček: V misce umíchám směs ze 80 g lučiny nebo tvarohového žervé,  lžíce kysané smetany, soli a drceného barevného pepře. Oloupané řapíky celeru nakrájím na špalíky 5 cm dlouhé a do žlábku ozdobně nastříkám připravenou směs. Lodičky ozdobím kousky vlašských ořechů, celerovými lístky nebo plátky citronu.

Co potřebujete: 3 řapíky řapíkatého celeru, 80 g lučiny nebo tvarohového žervé, lžíci kysané smetany, sůl, drcený pepř, několik loupaných vlašských ořechů, citron.

Řapíkatý celer upravený jako lodičky bude příjemným doplňkem vašeho slavnostního menu!
Vaše                           

1 porce=1/2, 891kJ, 212kcal, 2.8g sacharidů