Koupila jsem v akci dva zavináče a byla jsem velmi překvapena, když jsem se o složení jejich zálivky dočetla, že je připravena s použitím sladidla. To mě potěšilo a rybí salát ze sleďů připravuju o to častěji.
Když se ze zavináče odstraní kyselá marinovaná cibule a chuť rybího filetu se snoubí se sladkým pomerančem, získá rybí salát ze sleďů jemnou pikantní chuť.
Jak na to: Ze sleďového zavináče odstraním naloženou zeleninu a sloupnu kůži. Rybí maso nakrájím na tenké nudličky do misky. K tomu na kousky rozkrájím plátky oloupaného pomeranče a na půlkolečka pórek. Osolím, opepřím a přidám jogurt, majolku a na zředění trochu vody, je-li směs moc hustá. Vše promíchám a nechám v chladu alespoň hodinku odležet.
Co na salát: 2 větší zavináče v zálivce se sladidlem (cca 400g), kousek světlé části pórku (50g), 1 pomeranč, sůl, pepř, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majolky, případně 1 lžíce vody.
Z použitého množství surovin udělám rybí salát ze sleďů pro 3 až 4 osoby. Salát chutná i zapřisáhlým odpůrcům podobných kombinací. Navíc rybí salát je zdravý, mořské ryby obsahují tuk s vysokým podílem omega-3 mastných kyselin. Zbývá jen zvolit vhodné množství pečiva jako přílohy.
Tak dobrou chuť!