Recept na těstoviny s tuňákem využívám pravidelně na všech pobytech mimo domov, když musím něco rychlého a trvanlivého připravit. Hotové těstoviny s tuňákem se dají jíst jak za tepla, tak za studena. To je velká výhoda při cestování na dovolenou nebo pro pobyt v přírodě, když je třeba něco sytého sníst a není chuť jen na obložené chleby. Ingredience na přípravu jsou zdravé, s nízkým glykemickým indexem.
Co na to: 320 g těstovin z tvrdé pšenice, sůl, 1 malá cibule, 2 zelené papriky, 1 lžíce olivového oleje, pepř, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (185 g), 200 g tvrdého nízkotučného sýra, na ozdobu kečup a třešňová rajčátka.
Jak na to: Do velkého hrnce dám vařit vodu se špetkou soli a do vařící vody vhodím těstoviny. Uvařím podle návodu, aby byly al dente. Al dente je italský výraz, který se používá pro pojmenování vařených těstovin, které jsou po uvaření ne zcela měkké, ale už nejsou tvrdé. Mezitím nakrájím najemno malou cibuli a dva paprikové lusky. Uvařené těstoviny scedím, do horkých těstovin dám lžíci olivového oleje, plechovku drceného tuňáka ve vlastní šťávě, špetku pepře, půl lžičky soli a nakrájenou zeleninu. Promíchám a ihned podávám. Na talířích sypu strouhaným sýrem a zdobím rajčaty nebo kečupem.
Recept na těstoviny s tuňákem možná znáte a taky si těstoviny vaříte, když je málo času nebo je máte připraveny v plastových dózách na cesty. Toto množství těstovin by mělo stačit k obědu pro 4 osoby, k večeři počítejte samozřejmě menší porce. Pokud je pro vás recept novinkou, neváhejte ho zkusit. Do jídelníčku tím zařadíte pokrm s mořskou rybou a s nízkým glykemickým indexem, čímž prospějete svému zdraví.
Dobrou chuť vám přeje Vaše