Salát s mozzarellou a rajčaty se v různých receptech objevuje poměrně často, ale v kombinaci se špenátem je krásně barevný a méně obvyklý.
Právě jsem měla k dispozici větší množství italské mozzarelly light, která obsahuje nízké procento tuku (9%). A tak jsem ji do salátu se špenátem vyzkoušela a od té doby ji na salát s mozzarellou a rajčaty upřednostňuji.
Postup: Olej s citronovou šťávou a špetkou soli našlehám a pak naliju na okapané špenátové lístky zbavené stopek. Omytá rajčata rozkrájím a vmíchám ke špenátu. Pak nakrájím a přidám sýr mozzarella. Salát naservíruji do misek, povrch posypu opraženými semínky loupané slunečnice a ihned podávám, aby špenát neztratil svou barvu a křehkost.
Suroviny: 125g špenátových listů, sůl, šťáva z půl citronu, 1 lžíce olivového oleje, lžíce slunečnicových semen nasucho opražených (20g), 125g mozzarelly light, 3 rajčata.
Tento můj salát s mozzarellou a rajčaty chutná dobře k večeři. Láká svou barevností i zdravým složením. Jsou ho 3 porce a jako příloha je vhodné celozrnné pečivo.
Tak dobrou chuť! Vaše