Salát z baby špenátu nedělám moc často, i když zdravý špenát v rozličných druzích pokrmů miluji. Kdo však má vlastní zahrádku a špenát na ní pěstuje, může mít k dispozici čerstvé listy špenátu kdykoliv, a salát z baby špenátu dělat od jara do podzimu a podle různých receptů.
Jak na to: Omyté a okapané špenátové lístky zbavím stopek a dám do mísy. Olej s citronovou šťávou a špetkou soli našlehám a naliju na špenát a promíchám. Vařená vejce rozkrájím a vmíchám do toho. Salát naservíruji do misek, povrch posypu strouhaným sýrem niva, případně sekanými ořechy a ihned podávám.
Co na to: 125g špenátových listů, 4 vařená vejce, 50g sýru niva, sůl, šťáva z půl citronu, 1 lžíce oleje, (hrst ořechů).
Salát z baby špenátu je zdravý a dietní, obsahuje jen suroviny s nízkým glykemickým indexem a minimálním obsahem sacharidů. Spolu s celozrnným pečivem se hodí pro dvě nebo tři osoby k večeři.
Dobrou chuť přeje
1 porce=1/2: 1622kJ, 388kcal, 7.2g sacharidů