Umíte vykouzlit z obyčejného zelí lahodný a dietní salát? Hodně receptů na salát z čerstvého zelí volí spíš variantu zelného salátu naslano. Tento salát je naopak sladší variantou, proto je také velice jemný a lahodný.
Příjemnou sladkou chuť vytvoří kousky pomeranče, doprovázené trochou rozinek. Chcete-li ale mít salát z čerstvého zelí se zhruba polovičním obsahem cukrů, stačí jednoduše sušené rozinky z receptu vynechat.
Jak na to: Zelí nakrájím na tenké proužky do mísy a osolím. Pak oloupu pomeranč, nakrájím ho na půlměsíčky a dám do mísy se zelím. Nakonec připravím zálivku z jogurtu, oleje, špetky pepře a koření curry. Zelí s pomerančem přeliju zálivkou, promíchám a nakonec posypu sušenými rozinkami.
Co na to: 1/8 bílého hlávkového zelí cca 200g, 1 pomeranč 200g, 2 lžíce jogurtu, 1 lžička oleje, ¼ lžičky soli, špetka pepře, špetka karího koření (curry koření), 1 lžíce rozinek (20g).
Salát z čerstvého zelí je vždy nejlepší, když se trochu zaleží. Jsou ho 2 velké nebo 3 menší porce. Nesnězte ho ale celý sami! To by bylo cukrů moc!
Vaše