kopeček tataráku s oblohou zeleniny

tatarák z lososa s oblohou zeleninyKonečně se mi podařilo sehnat poměrně levně malý kousek čerstvého filetovaného lososa. Pídila jsem se po něm už dlouho, protože jsem měla hroznou chuť udělat tatarák z lososa. A dávno jsem si k tomuto účelu schovala recept, který prý pochází od Evy Pilarové.
Klasický tatarák mám ráda, ale není vždy k dispozici dost osob, které by si ho daly se mnou. Tatarák z lososa je možné udělat jen z malého množství čerstvého rybího masa a i tak mi vyšel minimálně nadvakrát, celkem na 6 kousků topinek.

Postup: Syrové maso z lososa jsem na pár sekund vložila do elektrického sekáčku a hned bylo jako máslo. Je totiž velmi jemné. Pak jsem k němu ručně vmíchala žloutek, nakrájenou cibulku, sůl, a ostatní ingredience. Olej jsem do směsi nedala, maso z lososa je tučné samo o sobě dost. Hladkou hmotu jsem vložila do ledničky na půl hodiny a mezitím jsem si nasucho opekla topinky a nachystala zeleninu na oblohu.

Suroviny: 150 g filet z lososa, 1 žloutek, 1 malá cibule, čtvrt lžičky soli, mletý pepř, špetka mleté papriky, 1 lžička worčestrové omáčky, 1 lžička kečupu, (hořčici jsem podle doporučení v receptu nedala, aby vynikla chuť lososího masa).

Tatarák na opečeném pečivuJeště teplé topinky jsem postupně mazala masovou směsí a hned servírovala, aby topinky nezvlhly a byly pěkně křupavé. Divila jsem se, že pomazánka nebyla vůbec cítit rybinou a že výborný tatarák z lososa není u nás běžné jídlo. Přitom má maso z lososa tolik dobrých nutričních vlastností.

Tatarák z lososa si určitě taky udělejte, jeho nutriční hodnoty jsou prima!
Vaše
1 porce=1/2: 872kJ, 158kcal, 6.4g sacharidů