Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a pikantní omáčkou jsem čirou náhodou ochutnala v jedné restauraci a hned jsem si umínila, že si musím toto dobré nízkosacharidové jídlo doma uvařit.
Později jsem takto připravila těstoviny s kuřecím masem ještě víckrát a vždy jsem s nimi měla velký úspěch. S omáčkou jsou těstoviny totiž něco jiného, než když se jen posypou strouhaným sýrem a polijí kečupem, jak se to běžně a jednoduše dělá.
Co na to: 400g těstoviny ze semoliny,500g kuřecího masa (nejlépe prsíček), 250g žampionů, půl lžičky soli, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce olivového oleje, 50g smetanového taveného sýra, 1 lžíce hladké mouky, kostka masoxu, nať zelené petrželky.
Jak na to: Napřed nakrájím kuřecí maso na kousky, dám je do misky, osolím lžičkou soli a opepřím. Maso nechám v ledničce odležet. Pak očistím žampiony a nakrájím na plátky. Nakrájené žampiony vhodím na pánev, na sucho je osmahnu, až pustí šťávu, a 15 minut dusím. Poté v kastrolku rozpálím lžíci oleje, vsypu lžíci hladké mouky a upražím světlou jíšku. Na jíšku naliju hrnek studené vody a za stálého intenzivního míchání vařím 10 minut, až vznikne jíšková neboli bešamelová omáčka. Do omáčky přiliju šťávu z udušených žampionů, vhodím kostku masoxu, trochu opepřím a osolím. Nakonec v omáčce rozpustím tavený sýr, dochutím a dohladka pomixuji tyčovým mixerem.
Potom dám vařit v hrnci s osolenou vodou těstoviny. Mezitím, co se těstoviny vaří, na pánvi se lžící oleje orestuji nakrájené kuřecí maso. Během 10-15 minut je opečené maso měkké a těstoviny uvařeny. Do hrnce se scezenými těstovinami vmíchám kuřecí maso, dušené žampiony a najemno nakrájenou petrželkovou nať. Před podáváním těstoviny s kuřecím masem a žampiony rozdělím do talířů a vše poliju připravenou pikantní omáčkou.
Těstoviny s kuřecím masem a s pikantní houbovou omáčkou jednou ochutnejte a budete je opakovaně vyžadovat, aspoň tak je tomu u nás. Množství vystačí pro 5 osob.
Vaše