Těstoviny s lilkem jsem si připravila z trochy vařených těstovin, když jsem neměla co k večeři. Byly moc dobré a chutnaly jako těstoviny s masem či houbami. A tak se těstoviny s lilkem staly natrvalo zařazeným pokrmem v mém jídelníčku. Žádné maso není na tuto večeři zapotřebí.
Postup: Lilek oloupu a nakrájím na půlcentimetrové plátky. Žluté pecičky, které jsou případně uvnitř plátků, aspoň zčásti odstraním špičkou nože, protože způsobují nahořklou chuť lilku. Pak nakrájím plátky lilku na kousky a orestuji je na pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Mírně osolím a opepřím, přidám nakrájené lístky bazalky a vše opeču dozlatova. Poté nechám směs částečně vychladnout a přidám nakrájená rajčata, worčestr a najemno nakrájený sýr. Nakonec vmíchám teplé uvařené těstoviny.
Suroviny: 1 menší lilek baklažán 250g, 2 rajčata, 100g sýra niva, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, nať kadeřavé petrželky, 1 lžíce worčestrové omáčky, 300g vařených těstovin.
Těstoviny s lilkem jsou lahodné bezmasé pochutnání k večeři či k obědu a uvedené množství stačí pro dva strávníky. Když použiju těstoviny vyrobené z pšenice tvrdé, semoliny, udělám zdravý a chutný pokrm s nízkým glykemickým indexem.
Přeji dobrou chuť! Vaše