Ragú se žampiony

Vepřové ragú sežampiony s těstovinamiKdyž jsem měla menší množství vepřového masa a potřebovala jsem ho doplnit málo tučnou a objemnou surovinou, rozhodla jsem se udělat ragú se žampiony, Protože ragú se připravuje pomalým dušením, vznikla lahodná málo tučná směs masa, hub a zeleniny, doplněná lehkou smetanovou omáčkou.

Co na ragú: 400g vepřového masa z kýty, 400g žampionů, 1 lžička soli, půl lžičky mletého pepře, půl lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce worčestrové omáčky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 mrkve, 100g mražená směs zeleniny s hráškem, 200ml smetany na vaření s obsahem tuku 10%, 2 lžičky solamylu, půl lžíce oleje.

vepřové ragú se žampiony - přípravaJak na ragú: Vepřové maso jsem nakrájela na plátky, osolila a okořenila pepřem a paprikou a pak orestovala na cibuli najemno nakrájené v hrnci. Poté jsem maso nakrájela na menší kousky, podlila vodou a dusila pod pokličkou. Během dušení jsem přidala syrovou mrkev nakrájenou na kolečka, najemno nakrájený česnek a worčestr. Protože doba pomalého dušení zabrala asi 2 hodiny, připravila jsem zvlášť žampiony, které jsem nakrájené na plátky udusila ve vlastní šťávě. Až bylo maso udušené a měkké, přidala jsem k němu mraženou zeleninu, smetanu a nakonec žampiony. Po 20 minutách jsem ragú zahustila bramborovým škrobem solamyl, který jsem rozmíchala v půl hrnku vody.

Vepřové ragú se žampiony takto připravené je lehký a zdravý pokrm, který vystačí pro 5 jedlíků. Příloha k ragú může být libovolná, ragú chutná s čímkoliv. U přílohy záleží nejvíc na množství a na obsahu sacharidů.
AdelaPodpisTak dobrou chuť!

1 porce=1/5, 1162kJ, 276kcal, 18g sacharidů