Když je chuť na něco jedlého a zároveň ne moc hutného, co zažene hlad a člověk nepřibere, je vždy dobrá dietní zelenina. Zelný salát je rychle hotový a navíc je k němu třeba naše domácí levné zelí, které je k dispozici téměř celou zimu a v ledničce se dá celkem dobře delší dobu skladovat. Stačí pak uříznout kousek hlávky a připravit si zelný salát s arašídy.
Jak na to: Očištěné a omyté kousky zelné hlávky nakrájím najemno do mísy. Přidám sůl, pepř, citronovou šťávu, půl lžíce olivového oleje a hořčici a zlehka promíchám. Mezitím, co se salát trochu odleží, opražím na troše oleje hrst arašídů, a je hotovo.
Co na to: 125 g červeného zelí, 125 g bílého zelí, sůl, mletý pepř, šťáva z ½ citronu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčice, 50 g buráků opražených na lžičce oleje.
Salát naservírovaný v misce posypu na povrchu opraženými arašídy a jím jako svačinu. Zelný salát s arašídy je trochu neobvyklý recept, ale milovníkům arašídů, jako jsem třeba já, bude moc chutnat. Ale pozor, arašídy mají velmi nízký glykemický index, avšak i vysoký obsah (až 50 % !) tuku, takže s nimi opatrně. Dobrou chuť!
1 porce=1/2: 955kJ, 227kcal, 14.1g sacharidů