Avokádová pomazánka

Pomazánka z avokáda namazaná na toastovém chlebuVíte, že světlezelenou dužninu zralého avokáda je možné rozmačkat a máslovitou hmotu ochutit a namazat na chleba? Avokádo obsahuje velké množství tuku, který má pro nás příznivé složení s vysokým podílem nenasycených omega 3 mastných kyselin. Avokádová pomazánka je tedy velmi zdravá.
Včera jsem byla v lékárně a jedna paní tam kupovala jakousi krabici, v níž byl obchodní preparát s omega-mastnými kyselinami ve formě nějakých tablet. Proč utrácet spoustu peněz za takový výrobek, když za jeho cenu můžete nakoupit víckrát po jednom kuse avokádo? Avokádová pomazánka má podobné účinky a chutná určitě líp! Bylo by jen dobře, kdybychom avokádo jedli aspoň jedenkrát týdně, když se objeví v obchodě.

Příprava pomazánky z avokáda: Vydlabanou dužninu z avokáda pokapu citronovou šťávou, přidám všechny další ingredience a vše rozmixuji na hladkou zelenou kaši. Hotovou pomazánku vychladím a mažu na plátky celozrnného pečiva. Ozdobím dle vlastní fantazie. Pomazánka stačí na pečivo pro 2-3 osoby.

Co je na pomazánku třeba: 1 avokádo, 100 g sýra lučina, pepř, sůl, šťáva z ½ citronu nebo limetky, cibulka nebo ½ stroužku česneku podle chuti.

Avokádová pomazánka sice nepatří mezi naše typické a tradiční pomazánky. Může však zpestřit fádní každodenní jídelníček nebo svou barvou osvěžit slavnostní stůl pro sváteční hosty, kteří ji určitě budou chtít ochutnat. Tak dobrou chuť!
Vaše

1 porce=1/3: 1001kJ, 238kcal, 8g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Pomazánky se štítky Avokádo, Pomazánky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>