Vepřové maso - slanina

Pokrmy z vepřového masaLidé se pokouší často zhubnout tak, že zkouší různé módní dietní programy a návody, které právě letí. V těchto návodech jsou často rady velmi užitečné a přínosné, ale jsou tam i sliby na rychlé zhubnutí s úspěšností 100 %, které jsou většinou plané.
tipOpravdová cesta ke zhubnutí musí být kombinací fyzické aktivity přiměřené věku a dietní stravy založené na vyvážené kombinaci potravin. Jen tak může být zaručen dlouhotrvající efekt procesu hubnutí.

A co říkají odborníci na konzumaci vepřového? Jíst pokrmy z vepřového masa? V dnešní době jíme pokrmy z vepřového masa častěji, než jedli lidé před sto lety. A když nastane léto, nastává grillmánie, jev u nás dříve nevídaný. Jak pohlížejí na rostoucí oblibu vepřového masa výživoví odborníci v  Americe?….

I když je spousta lidí, kteří nejí vepřové maso z náboženských nebo osobních důvodů, přesto patří vepřové ke druhům masa konzumovaného přespříliš. Tento druh masa je však nejhůře stravitelný. Jednu porci netučného libového vepřového trávíme až 6 hodin, na rozdíl od rychle absorbovaných sacharidových potravin. Když někdo konzumuje dvě až tři porce vepřového masa denně, trávení se mu hodně zpožďuje a zpomaluje. Tučné vepřové, jako slaninu, bůček, trávíme ještě déle. Kdo si dává slaninu k snídani, šunku na svačinu, steak k obědu nebo večeři, zadělává si na pozdější zažívací potíže. Trávicí systém navyklý na přemíru vepřového masa přestane být schopen absorbovat užitečné živiny jako vitamíny a minerální látky. Navíc strava, která leží dlouho v žaludku a tenkém střevu, přináší tělu jedovaté toxické látky. Proto bychom to neměli s vepřovým masem přehánět a mít ho nanejvýš jednu porci za den a jen dva dny v týdnu.

Pokrmy z vepřového masa, které je libové, konzumované střídmě, jsou naopak pro tělo přínosem, vzhledem k obsaženým kvalitním bílkovinám, vitaminům a minerálním látkám. Klíčem je tedy umírněnost: jíst jednu běžnou porci maximálně 2 x týdně.
POZOR! Velikost porce, kterou odborníci schvalují, činí 3 unce, to je jen 85 g!