Zdravé těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem a zeleninou na talířiTěstoviny s lilkem jsem si připravila z trochy vařených těstovin, když jsem neměla co k večeři. Byly moc dobré a chutnaly jako těstoviny s masem či houbami. A tak se těstoviny s lilkem staly natrvalo zařazeným pokrmem v mém jídelníčku. Žádné maso není na tuto večeři zapotřebí.

Postup: Lilek oloupu a nakrájím na půlcentimetrové plátky. Žluté pecičky, které jsou případně uvnitř plátků, aspoň zčásti odstraním špičkou nože, protože způsobují nahořklou chuť lilku. Pak nakrájím plátky lilku na kousky a orestuji je na pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Mírně osolím a opepřím, přidám nakrájené lístky bazalky a vše opeču dozlatova. Poté nechám směs částečně vychladnout a přidám nakrájená rajčata, worčestr a najemno nakrájený sýr. Nakonec vmíchám teplé uvařené těstoviny.

Suroviny: 1 menší lilek baklažán 250g, 2 rajčata, 100g sýra niva, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, nať kadeřavé petrželky, 1 lžíce worčestrové omáčky, 300g vařených těstovin.

Těstoviny s lilkem jsou lahodné bezmasé pochutnání k večeři či k obědu a uvedené množství stačí pro dva strávníky. Když použiju těstoviny vyrobené z pšenice tvrdé, semoliny, udělám zdravý a chutný pokrm s nízkým glykemickým indexem.
Přeji dobrou chuť! Vaše   

1 porce=1/2: 2205kJ, 525kcal, 55g sacharidů
Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé, Těstovinové pokrmy se štítky Bezmasé, Lilek, Těstoviny. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>