Těstoviny s hlívou detail

Těstoviny s hlívou a sýrem na talířiKombinace hub a plísňového sýra je velmi pikantní, což zjistí každý, kdo těstoviny s hlívou a plísňovým sýrem ochutná. Houby i sýr neobsahují téměř žádné sacharidy, mají nízký GI, navíc hlíva má ze všech našich hub největší přínos pro lidské zdraví.
Těstoviny naproti tomu mají vysoký obsah sacharidů, ale pokud jsou vyrobeny z pšenice tvrdé (semolina), mají nižší glykemický index než obyčejné těstoviny vyrobené z české pšenice.

Postup: Hlívu nakrájím nadrobno, properu na sítku a vložím na cibuli podušenou na lžíci oleje. Okořením mletým pepřem, osolím. Až se z hlívy vydusí všechna šťáva a hlíva je změklá, trvá to zhruba 30-40 minut. Potom přidám nadrobno nakrájenou papriku, krátce podusím, až se veškerá voda vypaří.
Semolinové těstoviny uvařené na skus rozdělím na talíře. Na povrch rozložím hlívovou směs a nasypu nadrcený plísňový sýr.

Co na to: 200g hlívy, 1 lžíce oleje, 150g očištěné silnostěnné papriky, 1 cibule 100g, sůl, mletý pepř, 100g plísňového sýra, 200g semolinových těstovin.

Z uvedeného množství surovin připravím 4-5 porcí. Těstoviny s hlívou a plísňovým sýrem ráda uvařím pro případnou návštěvu nebo zbytek zamrazím na pozdější využití. Tak dobré pochutnání!
1 porce=1/5: 1083kJ, 257kcal, 35g sacharidů