Pohanka s červenou řepou

na talíři<a href=Pohanka s červenou řepou má krásnou barvu a bude chutnat těm, kdo maso nemusí.
Kombinace zdravé pohanky a červené řepy na talíři vypadá na první pohled hrůzostrašně, ale když se pohanka s červenou řepou dobře ochutí solí s pepřem a na talíři doplní čerstvým sýrem, chutná dobře.

Co na to: Řepa 200g, loupaná pohanka 250g (plný 1/4l hrnek), 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce worčestrové omáčky, balkánský nebo kozí sýr 180g.

pohanka uvařená v hrnciJak na to: Napřed syrovou červenou řepu omyju, vložím do hrnce s osolenou vodou a vařím do poloměkka 30-40 minut. Než ji oloupu, nechám ji vychladnout. Mezitím na cedník nasypu pohanku a několikrát ji properu tekoucí studenou vodou. Potom ji v hrnci osolím, zaliju půllitrem vřelé vody a nechám 30 minut pod pokličkou stát.
Cibuli nakrájím najemno, vložím na pánev s rozpáleným olejem a přidám na červená řepa s cibulkou na pánviplátky nakrájené stroužky česneku. Až cibule zesklovatí, dám na pánev uvařenou řepu nakrájenou na kostičky. Osolím, opepřím a naliju 1-2 lžíce vody. Chvilku ještě dusím, aby se vůně spojily, poté vsypu spařenou pohanku a promíchám.
Toto velmi rychlé bezmasé jídlo podávám nejraději k večeři nebo obědu, jsou ho dobré 4 porce.

Pohanka s červenou řepou se podává ozdobená kousky balkánského nebo kozího sýra. Masožravci si mohou pokrm pokrýt tenkým plátkem šunky nebo pršutu. Nebo ji lze také použít jako ochucenou přílohu k masu.
Tak ať Vám chutná!

1 porce=1/4: 1704kJ, 404kcal, 60.3g sacharidů
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasé se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *